Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Consells per fer un bon currículum (III)
28/03/2017 15:43:38 , BarcelonaDarrerament us hem parlat dels continguts que ha d’incloure un bon currículum i dels diferents models de currículum. Avui volem centrar-nos en el currículum 2.0.

 

Cerques treball com a càrrec intermedi/directiu o al sector de les TIC?

Com hem insistit tant en els articles I i II d’aquesta sèrie de “Consells per fer un bon currículum”, adaptar-nos a l’oferta de feina a què apliquem és qüestió d’Estat. Tant els continguts com l’estructura s’han d’elaborar pensant en la vacant de treball que cerquem. I en el cas d’estar interessat en un càrrec intermedi o directiu, o bé si tenim un perfil tecnològic o relacionat amb les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), serà molt valuós estar present a Internet i a les xarxes socials.

 

Treballa la teva reputació digital

Les recomanacions que us vam donar als articles passats són igualment vàlides per crear el nostre currículum digital. Però a més, haurem de tenir en compte una sèrie d’aspectes específics per al món 2.0.

 

El primer que has de saber és que tant important (o més) com el teu perfil en sí, és la teva petjada; és a dir, la gent que et segueix, els grups en què participes, les teves publicacions i opinions professionals, la qualitat dels articles que pengis al teu blog... Es tracta de crear-se una reputació digital, demostrar allò que saps sobre el teu camp de treball i que la gent parli bé de tu.

 

Això no vol dir que no hagis de treballar en el teu perfil, perquè és el punt de partida. Serà molt important posicionar-se correctament, tot redactant la informació del teu currículum adaptant-lo al llenguatge hipertextual (links, hashtags...) junt amb un disseny adequat del teu perfil (fotos, capçaleres...).

 

Xarxes socials per a la cerca de feina

Hi ha nombroses xarxes socials i eines que podem fer servir durant la nostra recerca de treball 2.0. I no és necessari estar en totes, per suposat. Hem de saber quines ens convenen més i diferenciar la utilitat de cadascuna d’elles.

 

A nivell laboral, la xarxa per excel·lència és LinkedIn, pensada per contactar amb professionals amb qui ens interessi fer networking, ja sigui perquè tenen una bona reputació digital i seguim el que escriuen o perquè poden oferir-nos un lloc de treball que s’adeqüi a nosaltres.

 

Twitter també és una plataforma molt emprada per fer networking. És molt útil per comentar a temps real sobre els temes d’actualitat que ens resultin interessants. És una eina molt utilitzada, sobretot, per periodistes, professionals del màrqueting digital i directius o portaveus d’organitzacions i empreses.

 

Infojobs és una altra alternativa a tenir molt en compte. Va néixer com un portal d’ofertes de feina però cada cop s’està orientant més cap a esdevenir una xarxa social. En qualsevol cas, és el lloc web amb més vacants de treball d’Espanya, i serà indispensable ser-hi presents.

Altres eines 2.0 per trobar treball

Les possibilitats que atorga Internet són pràcticament infinites, però no volíem acabar sense parlar d’altres plataformes diferents a les xarxes socials. LinkedIn, Twitter, Infojobs... pot ser que siguin els pilars de la nostra reputació digital, però perquè el nostre posicionament sigui de qualitat les haurem de nodrir de contingut.

 

Per això, no estarà de més que creem la nostra pàgina web personal, amb informació àmplia sobre la nostra trajectòria professional o que dediquem un parell d’estones setmanals a actualitzar un blog temàtic sobre el nostre sector de treball. I si el temps i les nostres capacitats ens ho permeten, no hem de descartar la possibilitat de fer un canal de Youtube, per exemple, amb tutorials sobre programari específic de treball que nosaltres dominem.

 

A Femarec t’acompanyem en la recerca de treball

A Femarec duem 25 anys acompanyant persones en situació d’atur cap a l’obtenció d’una feina. Realitzem cursos, formacions, tallers de grup i tutories personalitzades i comptem amb un gran equip de professionals especialitzats en el món del treball. La nostra actuació és 100% subvencionada gràcies a la col·laboració del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya.

 

Des del 1991, hem atès més de 20.000 persones i 1 de cada 3 han acabat aconseguint una feina. Contacta amb nosaltres i inicia el teu camí cap a la inserció laboral.Tags: Cursos subvencionats,ocupació,Formació Ocupacional,Formació,integració laboral,agència de col·locació,orientació,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web