Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos a 

Qui som

Ajuda'ns a canviar el món

Accions per al Medi Ambient

Sala de premsa

Treballa a Femarec

 Formació Continuada

 

Empreses

Formació Psicoteràpia Integració Social i Laboral Coaching laboral

Companyia de Teatre

 
 

Inici -> Formació -> Formació Continuada -> Oferta formativa -> Per a treballadors/ores en actiu

 

Oferta formativa
Consultora
Pràctiques empresa

Equip humà

Característiques

Experiència

Col·laboracions

Contacte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Formació per a:

 
Administracions públiques Empreses i entitats privades

Treballadors/ores

en actiu.

Programes de formació professional per a l'ocupació 100% subvencionats, adreçats prioritàriament a treballadors/ores en actiu, promoguts pel Consorci per a la Formació Continua de Catalunya

Manipulació d'aliments

Cursos 100% subvencionat pel Consorci de la Formació Contínua de Catalunya

 

Fitxa Tècnica:


  • Modalitat: Presencial

  • Durada: 10 h.

  • Calendari: De gener a desembre 2019

  • Localitats d'impartició:

 A Barcelona:

A Girona:

A Tarragona:

A Lleida:

Badalona

Barberà del Vallès

Barcelona Ciutat

Castellbisbal

Gelida

L'Hospitalet de Llobregat

Lliçà d'Amunt

Molins de Rei

Montcada i Reixac

Palau Solità i Plegamans

Pineda de Mar

Polinyà

Ripollet

Sant Celoni

Sant Fruitós de Bages

Sant Pere de Ribes

Sant Vicenç dels Horts

Terrassa

Vilanova del Vallès

Vilanova i la Geltrú

Celrà

Figueres

Llagostera

Llançà

Olot

Palol de Revardit

Ripoll

Vidreres

Alcanar

L'Ametlla de Mar

Calafell

Cambrils

Roda de Berà

Vila - Seca

Lleida ciutat  

  • Qui hi pot participar: Treballadors i treballadores en actiu (règim general o autònoms).

Objectius del curs:


Adquirir els coneixements bàsics establerts a la manipulació d'aliments i aplicar-los a l'entorn laboral i tenir una visió general de la normativa que regula la seguretat alimentària.

Descripció dels objectius específics que es pretenen aconseguir amb l'acció formativa:

  1. Conèixer el tipus d’aliments i la contaminació a què són susceptibles.

  2. Aprendre pautes d’higiene, manipulació i manteniment de locals per tal de treballar amb aliments de manera segura i evitar contaminacions i prevenir el risc de toxiinfeccions alimentàries.

  3. Conèixer els mètodes principals de conservació dels aliments.

  4. Dur a terme una correcta higiene personal i dels locals.

  5. Valorar els riscos i saber evitar les plagues.

  6. Manejar la legislació relacionada amb l’etiquetatge.

  7. Complir les pautes i comportaments que s’han de seguir per manipular correctament els aliments en cadascuna de les seves etapes (APPCC).

  8. Conèixer la normativa en matèria d’alimentació i altres problemes relacionats amb l’alimentació no derivats de contaminacions com al·lèrgies i intoleràncies.

Programa


UNITAT DIDÀCTICA 1. ELS ALIMENTS

1.1 Tipus d’aliments

1.2 Contaminació microbiana dels aliments  

1.3 Malaltia de transmissió alimentària

1.4 Bacteris

1.5 Floridures

1.6 Llevats

1.7 Desenvolupament de gèrmens patògens

1.8 Paràsits

1.9 Virus

1.10 Conservació dels aliments

1.10.1. Fred

1.10.2. Calor

1.10.3. Mètodes basats en l’eliminació d’aigua

1.10.4. Acidificació

1.10.5. Ensucrat

1.10.6. Envasat

1.10.7. Addició de substàncies

 

UNITAT DIDÀCTICA 2. MANIPULACIÓ I HIGIENE ALIMENTÀRIA

2.1. Higiene del manipulador

2.1.1. Bones pràctiques higièniques

2.1.2. Higiene personal

2.1.3. Indumentària de treball

2.1.4. Pràctiques prohibides

2.2. Higiene del local

2.2.1. Neteja i desinfecció

2.2.2. Factors importants a tenir en compte

2.2.3. Tipus de neteja

2.2.4. Productes de neteja

2.2.5. Etapes de la neteja i la desinfecció

2.3. Pràctiques higièniques per a la manipulació d’aliments. L’anàlisi de perills i punts de control crítics

2.4. Etiquetatge dels aliments

2.4.1. Dades obligatòries

2.4.2. Denominacions específiques

2.4.3. Etiquetatge de productes al·lèrgens

 

UNITAT DIDÀCTICA 3. LEGISLACIÓ ALIMENTÀRIA APLICABLE

3.1. Normativa actual genèrica. Esquema de legislació alimentària

3.2. Aliments al·lèrgens i intoleràncies

 

Formació 100% subvencionada per:

   
   
         

Qui som


Serveis


Comunicació


Avís legal

Contacte

Mapa Web