Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

El Llibre blanc per a la formació, ocupació i treball de les persones amb discapacitat i especials dificultats als CETs de Catalunya ja és una realitat
19/06/2019 9:27:40 , BarcelonaAhir dilluns 17 de juny, l’Auditori del CosmoCaixa va acollir la presentació del “Llibre blanc per a la formació, ocupació i treball de les persones amb discapacitat i especials dificultats als Centres Especials de Treball de Catalunya”.

Durant el passat 2018, l’escola de negocis IESE i l’Associació Empresarial d’Economia Social Dincat (AEES Dincat) van realitzar un estudi per tal d’afrontar la difícil situació dels CET i dels serveis d’integració laboral de les persones amb discapacitat i especials dificultats que ha acabat culminant en aquest fonamental projecte.

 

D’on venim i cap a on anem

A través del seu estudi, l’IESE i AEES Dincat han plasmat en el llibre blanc l’anàlisi en profunditat del sector i el seu context en els darrers anys. A partir d’aquesta aproximació a la realitat dels Centres Especials de Treball, s’ha proposat un nou model amb uns principis, unes palanques de canvi i uns eixos d’actuació ben definits sobre els que cal començar a treballar. Aquest model, sostenible i d’èxit, ha de garantir l’ocupació i el dret al treball d’un col·lectiu que és especialment vulnerable i requereix de solucions pròpies i específiques per la seva singularitat. El llibre blanc, doncs, recull les necessitats del sector, analitza els reptes i les oportunitats, així com les fortaleses i febleses, i proposa línies a seguir de cara al futur.

 

Parlaments diversos i taula rodona

L’acte, presentat per la periodista Laura Rosel, va comptar amb la presència de diverses personalitats, destacant entre elles el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. A més, rots els assistents van tenir un càlid record per José Antonio Segarra, professor d’IESE i un dels puntals d’aquest llibre blanc, que malauradament ens va deixar el passat mes de maig.

Després de l’apertura amb Josep Palou, director d’AEES Dincat, del parlament del M. Hble. Sr. Torra  i de la presentació per part d’IESE de la publicació, la jornada es va concloure amb una Taula rodona sobre la funció social dels CETs. Per últim, Josep Palou va tancar l’acte destacant tres propostes del nou model: flexibilitat del model, formació dual i procés de cocreació.Tags: salut mental,discapacitat,malaltia mental,Centre Especial de Treball,integració laboral,discapacitats,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web