Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Música i teatre per a participants de diversos programes de Femarec
05/07/2019 15:03:51 , BarcelonaLa setmana passada, els participants de diversos programes de Femarec com el Servei de Prelaboral, els programes Dona’t i Singulars i el Servei d'Integració Sociolaboral (SISL) van poder gaudir de dues accions ben diferents i enriquidores.

Música-T, interacció amb la música

La primera de les activitats es va dur a terme el passat dimecres 26 de juny, amb el projecte d’art comunitari Musica-T, que va arribar a Femarec per a repicar ben fort els seus instruments. Els participants dels diversos programes d’inserció sociolaboral de l’entitat van poder formar part d’aquesta activitat, que fomenta la participació de les persones a través de la música. Així, cada persona va poder tocar ben fort un instrument de percussió, seguint les instruccions i ritmes requerits a cada moment i formant una banda sonora que es va allarga durant més d’hora i mitja.

Música-T cerca la interacció de les persones a través del llenguatge no verbal, amb un paper actiu i la seva implicació al llarg de l’activitat. A través de diverses formes de treball, promouen la interacció dels participants i el treball del llenguatge emocional. Així, a través de l’art comunitari aquest projecte possibilita espais de col·laboració i aprenentatge compartit.

Teatre-Fòrum sobre la violència de gènere

En la segona activitat, participants del programa Singulars de Femarec i d’altres entitats de tot Barcelona van assistir el passat dijous 27 de juny a una sessió de Teatre-Fòrum sobre violència de gènere amb Nus Cooperativa. “És de conya” és el títol de l’obra que es va representar al Centre Cívic de Bon Pastor, que va remoure consciències i obrir un gran debat entre els assistents. L’obra, a més, oferia al públic l’oportunitat d’interactuar amb la ficció per aportar la seva visió i opinió sobre aquesta temàtica. Diversos participants van poder pujar a l’escenari i posar-se en la pell dels personatges, actuant des de la seva percepció tal i com ells farien a la vida real.

Femarec i la integració sociolaboral

Els participants d’aquestes activitats formen part de diversos programes d’inserció sociolaboral que Femarec té actualment en marxa:

  • El servei Prelaboral de Femarec és un servei social especialitzat que, coordinat amb els serveis socials, sanitaris, formatius i laborals, intervé en persones amb problemàtica social derivada del diagnòstic de trastorn mental, que presenten un nivell d'autonomia personal que permeti capacitar-les perquè adquireixin les competències necessàries per incrementar el seu nivell d’ocupabilitat i facilitar la seva inserció laboral.

  • El SISL és un recurs d'atenció social adreçat a persones amb discapacitat intel·lectual i/o alteracions conductuals que, per diversos motius, no estan en condicions d'accedir directament al mercat laboral ni afrontar de manera autònoma la integració sociolaboralL'objectiu d’aquest servei és ajudar aquestes persones a adquirir, recuperar i/o mantenir les habilitats i capacitats relacionades amb la inserció laboral, a més de treballar competències transversals com les habilitats de relació interpersonal. 

  • El programa Dona’t, dirigit a dones en situació de violència masclista,  cerca aconseguir la integració laboral i social de les dones a través de la millora del grau d’ocupabilitat i/o el manteniment del lloc de feina, la participació comunitària i l’autonomia mitjançant un pla de desenvolupament competencial i d’apoderament.

  • El projecte Singulars es dirigeix a persones joves d’entre 16 a 29 anys beneficiàries de la Garantia Juvenil i que estiguin inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya com a Demandants d’Ocupació no ocupats o com a millora d’ocupació.Tags: Formació Ocupacional,Formació,ocupació,orientació,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web