Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Una de cada cinc persones es troba en situació d’exclusió social a Catalunya
16/07/2019 14:03:51 , BarcelonaSegons l’informe “Exclusión y desarrollo social en Catalunya”, realitzat per la Fundació FOESSA i presentat per Càrites Catalunya, l’exclusió social a Catalunya supera la mitjana espanyola i la situa en la cinquena pitjor posició. Les xifres són preocupants, amb un 9,8% de la població que es troba en situació d’exclusió moderada i un 9,6% en exclusió severa.

En la presentació de l’informe a principis del mes de juliol, Míriam Feu, representat de la Comissió d’Acció Social de Càritas Catalunya, va destacar les quatre principals problemàtiques de l’exclusió social a Catalunya: la precarització laboral, l’exclusió residencial, l’accés a la salut i l’aïllament social.

 

Xifres concretes

El líder de l’Equip d’Estudis de Càritas Espanya sosté que la xifra de les persones que es troben en situació d’exclusió social ha disminuït en 400.000 des de 2013 però que, malauradament, en l’exclusió més severa aquesta xifra ha augmentat en 26.000 persones.

En relació amb l’habitatge, l’exclusió residencial afecta a tres de cada deu persones. Els catalans, a més, tenen unes despeses residencials que condemnen a gairebé un milió de persones a partir condicions de pobresa severa. A més, un 4% del total de la població viu amb la incertesa de no saber si se’ls farà fora de casa seva.

Pel que fa als menors, es parla de fins a un 22% en situació d’exclusió. Les famílies nombroses i les monoparentals són més vulnerables i prop d’un 4% de persones viuen en llars que no disposen d’accés a una alimentació bàsica.

Així doncs, el que es va remarcar en la presentació d’aquest informe és que no només és necessari un increment de la despesa social per part de l’administració -fet d’elevada urgència- sinó que també ho és la seva redistribució per a que realment es pugui arribar a les persones en situació més vulnerable.

 

Femarec, treballant per la inclusió

Des de l’any 1991, Femarec promou, difon i recolza activitats, tant a nivell català com espanyol, europeu i internacional, relacionades amb la iniciativa social, l’educació i la cohesió i promoció social. A través de la seva activitat, empara, consolida i finança projectes sense ànim de lucre a través del desenvolupament de la cooperació entre el sector públic, el privat i la iniciativa pròpia de Femarec.Tags: Formació,Formació Ocupacional,integració laboral,pobresa,orientació,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web