Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Femarec i el programa Làbora
09/02/2018 11:08:56 , BarcelonaFemarec és entitat col·laboradora del programa Làbora que treballa per apropar al mercat de treball a les persones en situació de vulnerabilitat. A Femarec hi ha tres persones dedicades exclusivament a aquest servei: 2 tècnics d’orientació i un formador.

Aquest programa neix l’any 2014 arrel de la demanda detectada per l’Institut de Serveis Social (IMSS) i està gestionat en col·laboració amb ECAS (Entitats catalanes d’acció social), FEICAT (Empreses d’inserció de Catalunya) i la Creu Roja.

Per tal d’acostar-se a les persones que poden fer ús d’aquest servei, els punts d’atenció estan gestionats per diverses entitats del tercer sector distribuïdes per tota la ciutat, d’aquesta manera els usuaris tenen més fàcil l’accés a aquest recurs. Les persones ateses al Làbora venen derivades tant de Serveis socials com d’altres serveis més específics com el SAIER (Servei d’atenció a immigrants, emigrants i refugiats), el SAS (Servei d’atenció socioeducativa) o els SARA (Servei d’atenció, recuperació i acollida), entre d’altres.

 

El funcionament del Làbora

El programa està basat en el model per competències i consisteix en el seguiment i suport a la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat. El Làbora funciona amb una estructura determinada: es comença amb una sessió grupal informativa, després aproximadament un 90% dels assistents passen als mòduls de millora de l’ocupabilitat on treballa, entre d’altres coses, l’autoconeixement de les competències. A continuació, tots els participants passen a un itinerari individualitzat on es treballa específicament tenint en compte la seva situació, el seu context i els seus interessos. En aquestes sessions personalitzades es continua treballant el currículum i la preparació per a les entrevistes i es dona suport a la cerca de feina. Un dels aspectes més interessants d’aquest programa és que també es fa un seguiment posterior a la inserció laboral de la persona.

 

Altres prestacions del programa

El programa també compta amb una borsa de treball i oferta formativa, però l’objectiu principal és donar eines a la persona per millorar la seva autonomia i que pugui ser protagonista del seu procés d’inserció. De totes maneres, la Fundació ADAMA i Caritas col·laboren també en el programa donant suport a les persones amb menys possibilitats d’inserció. També s’ofereix suport psicològic a un preu adaptat a les possibilitats de la persona a través de Psicoxarxa i la Fundació La Casa Ambar.

 

Femarec i la inserció laboral

Femarec porta 27 anys treballant per acostar les persones en risc d’exclusió al món laboral, i aquest programa és una manera més de fer-ho. L’any 2016, 986 persones van aconseguir inserir-se gràcies a la tasca de l’entitat.Tags: ocupació,Cursos subvencionats,Formació Ocupacional,Formació,integració laboral,agència de col·locació,orientació,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web